1

Have been using Smartmusic for 6 months now & find I cant complete the last step of setting assignments as I get the above error message. There is no explanation of error or possible remedies suggested, just the message

Yes, I've searched the support articles & created a ticket, but thought I would post here in case anyone has a solution?

Im on a macbook pro [early 2015] running Catalina

32 comments

  • Avatar
    Jon Cielinski
    Official comment

    Hi again. This issue should be resolved now. Please let me know in this thread if you continue to see the same error message. 

  • Avatar
    DOUG SNAPP
    2

    I am also encountering this problem.  When I try to assign something to a student, I just get an error message.

  • Avatar
    Patsy Huddleston
    1

    I am having the same problem.  I am using this with my beginning band group.  The students are excited to use this and I am not able to give them an assignment.

  • Avatar
    Marc Matthews
    1

    Dear Doug & Patsy,

    Can I encourage you to post tickets to support about this as it seems it maybe more of a global problem that they're not fully aware of yet.

    Marc :)

  • Avatar
    Brent Ward
    0

    I am also having this problem.  I've been a smartmusic member for about 1 week.  How do I submit a ticket?  Nevermind, I figured it out.

    Edited by Brent Ward
  • Avatar
    Jennifer Hawken
    0

    Having the same problem since my trial ended and I paid for my membership. I had no issues creating assignments while on my trial period. Has anyone found a fix yet?

  • Avatar
    Marc Matthews
    0

    no answer from smartmusic yet. i would encourage you to submit a ticket on this issue, then they might prioritise the issue. https://smartmusic.zendesk.com/hc/en-us/requests/new

  • Avatar
    Brian Stefanelli
    0

    I don't know what to say except this makes the program unusable. I tried to assign something mid day yesterday and after spamming the assign button for around 1/2 an hour I was able to assign something. I have not had any luck today. I too have submitted a ticket.

  • Avatar
    Ben Titus
    0

    Mine worked fine for a couple of months, then nothing today. Hoping they answer the tickets, or else my entire virtual learning curriculum is upended. 

  • Avatar
    Jon Cielinski
    0

    Hi everyone. Sorry for the hassle this is causing. We believe we've identified the specific scenario that can cause this issue with assignments and are working on getting this resolved now. I'll update this thread once we have more information. 

    Edited by Jon Cielinski
  • Avatar
    Marc Matthews
    0

    It's still occuring for me, that was 5 minutes ago

  • Avatar
    Ben Titus
    0

    On top of this issue, my students can't open materials that I have assigned to them. Like pieces of music. They can still open essential elements, and I can still assign essential elements. But I can't assign specific pieces of music, and they can't open them even if they have already been assigned. Maybe these issues are related?

  • Avatar
    Ben Titus
    0

    Update- seems to be working now, so those issues must have been connected!

  • Avatar
    Marc Matthews
    0

    Logged out & back in again & still getting error message when I try to assign

  • Avatar
    Katie German
    0

    No change for me - I am still getting the error message at times.

  • Avatar
    Marc Matthews
    0

    Jon Cielinski still getting the error message when trying to assign to my pre-existing classes [the classes I created before my school shifted from free to paid version.]

    However, I was able to assign to the 1 new class I created since we went to the paid version. 

    Would appreciate any advice/fixes please.

  • Avatar
    Jennifer Hawken
    0

    I'm still having the issue. This is super frustrating because my students can't access the material without it being assigned. I've paid for the membership and can't fully take advantage of it since this is happening. Please help!

  • Avatar
    Luciano FONTONI
    0

    I'm too have the same problem :(

  • Avatar
    Jesús Miramontes
    0

    Buenos días, todos los días intento asignar las actividades y todavía no puedo. ¿Cuál es el problema? ¿Qué tenemos que hacer?

  • Avatar
    Terry Burton
    0

    I have had the same problem for the last 20 days.  No response at all!  I have sent in 3 different request.  You can not refrain from support if you are charging people to subscribe!!!  

     

    When I log in it says my subscription has expired and I need to pay to activate.  WHAT???  I have a confirmation email stating you have already received my payment 3 weeks ago.  (This may be the issue you are having).  I sent you our PO information and Yes, it has been paid.  Ref Code:  B84V-2XZT

    Edited by Terry Burton
  • Avatar
    Terry Burton
    0

    Problem is NOT fixed!  Still can not assign to students.  

     

  • Avatar
    Brent Ward
    0

    Perhaps it's time to challenge the charge on my credit card.  At the very least you should start the subscription when you fix the problem.  I've gotten zero use the last 4 weeks.  My kids are back on campus and I don't have much use for it anymore.

  • Avatar
    Chris Coulter
    0

    Having the same problems as folks above. Why aren't answers in this thread? Maddening how hard it is to get this all going this year.

  • Avatar
    Jon Cielinski
    0

    Hi everyone. This error can happen when trying to assign a premium title to a free class, although it appears to be displaying the incorrect messaging for that instance. I'd double check you have the classes you're assigning to set to "Standard." You can check this by clicking the app picker grid at the top right of the screen, and choosing Admin. From there, click on Classes. Find your class in the list and, if it is set to Free, click on Standard and follow the on-screen prompts. Once set to Standard, I'd expect your assignments should be able to go through. 

    Edited by Jon Cielinski
  • Avatar
    Terry Burton
    0

    Yes, Yes, Yes.  Thank you for fixing the problem.  I am not sure what the delay was but this did the trick.  Thank you!

  • Avatar
    Brent Ward
    0

    There is no standard option for me to click on.

  • Avatar
    Brent Ward
    0

  • Avatar
    Jon Cielinski
    0

    Hi Brent. Let's make sure your classes are linked to your platform (school/district) so they can access your paid seats. (We allow users to not link classes to their platform to account for private lessons.) From the admin Classes page, click Settings (gear icon) for an affected class and click Class Details on the following page. If the toggle icon for Linked to Platform is gray, click the toggle and follow the prompts on screen. Once this is done, you should be able to set the class to Standard. 

    Edited by Jon Cielinski
  • Avatar
    Jesús Miramontes
    -1

    Good morning, could you send photos of the process of making a free account to a standard account? I still can't assign. Thank you very much.

    Edited by Jesús Miramontes
  • Avatar
    Rylee Kramer
    0

    After the free trial ran out in the spring I decided to purchase the $80 teacher subscription with the understanding that I would be able to assign anything from the Smart Music Library to my students. I did not purchase any standard seats for students because that necessity was not included in the description of the teacher subscription. When I try to assign materials to students I get the red error message.

    How do I assign materials without having students in standard seats? I feel quite a bit mislead; if I can't assign anything and my students can only use the Free music, I paid $80 for no reason. 

    If someone could clarify ASAP that would be so helpful. 

    Edited by Rylee Kramer
Please sign in to leave a comment.